VIDEO: Persbriefing door door IDF-woordvoerder Admiraal Daniel Hagari: vooralsnog geen wijzigingen in Home Front Command (2024)

VIDEO: Persbriefing door door IDF-woordvoerder Admiraal Daniel Hagari: vooralsnog geen wijzigingen in Home Front Command (1)

Screenshot

Goedeavond,

Gedurende de afgelopen week en vandaag zijn IDF-troepen actief geweest in de Gazastrook, Libanon, Judea en Samaria en andere gebieden om bedreigingen tegen de staat Israël af te weren.

Naast de lopende operationele activiteiten wil ik vanavond de verschillende rapporten en geruchten bespreken met betrekking tot de alertheid voor de reactie van de vijand op Israëlisch grondgebied. Ik wil benadrukken dat er op dit moment geen verandering is in het defensieve beleid van het Home Front Command. We werken eraan om u de nodige waarschuwingen te geven om u voor te bereiden op elke dreiging, en tenzij anders vermeld, is er geen verandering in het defensieve beleid van het Home Front Command. We zullen het alleen bijwerken als dat nodig is. Tegelijkertijd zijn we in sterke staat van paraatheid voor verdediging in de lucht, op zee en op het land, en we bereiden ons voor op elke plotselinge dreiging. We zullen alle wijzigingen in het defensieve beleid op de platforms van het Home Front Command bijwerken, en ik zal hier zijn om updates te geven. De verdediging is niet hermetisch, dus elke burger moet de richtlijnen kennen voor het gebied waarin hij zich bevindt en alert blijven.

De laatste dagen hebben we een toename gezien in het aantal bezoeken van het publiek aan de Home Front Command-website en de vragen die zij hebben gesteld. Alle antwoorden zijn te vinden op de Home Front Command-website en we werken deze ook bij als reactie op nieuwe vragen die zijn gerezen.

Bovendien lanceerde het Home Front Command vandaag een nieuw systeem genaamd "Personal Message". Dit is een systeem dat door internationale standaarden wordt erkend en dat defensiewaarschuwingen stuurt voor plotselinge grootschalige noodsituaties. De waarschuwing wordt verzonden naar mobiele telefoons die zich in een bedreigd gebied bevinden. Dit is zonder dat er een app of enige actie van de burger nodig is. Het systeem wordt wereldwijd gebruikt voor waarschuwingen over grootschalige bedreigingen zoals aardbevingen. We hebben het aangepast voor waarschuwingen over bedreigingen zoals raket- en mortiervuur. Nogmaals, dit is geen vervanging voor de app.

Het bericht wordt vergezeld door een bepaald geluid en verschijnt direct op het scherm van de telefoon. Let op: dit bericht is ook geen vervanging voor andere Home Front Command-waarschuwingssystemen die we gebruiken.

In Gaza wil ik u op de hoogte brengen van onze operationele inspanningen. We richten ons op het lokaliseren en neutraliseren van ondergrondse infrastructuur in het Rafah-gebied en de Philadelphi Corridor. Tot nu toe zijn er tientallen tunnels gelokaliseerd, die door onze troepen worden onderzocht, geneutraliseerd en vernietigd. Niet al deze tunnels zijn actief; sommige zijn erg oud en zijn eerder aangepakt door IDF-troepen - we neutraliseren ze allemaal.

Vorige week hebben onze troepen een grootschalige terreurtunnel in de Philadelphi Corridor gelokaliseerd, ongeveer drie meter hoog, groot genoeg voor een voertuig om doorheen te rijden. Op dit moment onderzoeken de troepen de tunnelroute en neutraliseren deze. De IDF vernietigt grondig de ondergrondse infrastructuur langs de Philadelphi Corridor en zal vastberaden optreden om de vorming ervan in de toekomst te voorkomen. Dit is een voortdurende en complexe inspanning, die operationele, technische en geavanceerde technologische mogelijkheden combineert.

Vanmorgen werden twee Israëlische burgers vermoord en raakten twee anderen gewond bij een steekpartij in de stad Holon. Wij delen het verdriet van de families en wensen de gewonden een spoedig herstel. De terrorist, een inwoner van het dorp Salfit, werd op de plaats van de aanval geneutraliseerd door een politieagent. Zodra het evenement voorbij was, begonnen soldaten van de IDF en de Israëlische grenspolitie het huis van de terrorist in kaart te brengen ter voorbereiding op de sloop ervan en begonnen ze zijn familieleden te ondervragen.

Op zaterdag bereidden IDF- en ISA-troepen zich voor op een waarschuwing over een terroristische cel in het Tulkarm-gebied. De cel was op weg om een ​​terroristische aanval uit te voeren op een as of in een gemeenschap. In een snelle operatie elimineerde een vliegtuig de cel van vijf terroristen die zich in een voertuig bevonden op weg naar de geplande terroristische aanval.

Een paar uur later, in een antiterreuroperatie in Tulkarm, stuurden IDF en ISA-troepen een vliegtuig aan dat vier terroristen uitschakelde die het vuur hadden geopend op onze troepen. Grondtroepen opereerden ook tegen deze cel. Aan het einde van de operatie werden grote hoeveelheden wapens gevonden - vuurwapens, munitie en militaire vesten. Veel van deze wapens komen uit Iran naar Judea en Samaria. Iran bewapent en financiert al jaren terroristische organisaties in het Midden-Oosten, waaronder het smokkelen van explosieven naar Israëlisch grondgebied voor terroristische aanslagen op burgers. De IDF en ISA hebben al talloze aanslagen verijdeld waarbij Claymore-achtige explosieven het grondgebied van het land werden binnengesmokkeld. We zijn vastbesloten om door te gaan met optreden tegen Iraans terrorisme, waar het zich ook mag voordoen.

Vanavond herdenken we ook de 115 gijzelaars die door de terroristische organisatie Hamas in de Gazastrook worden vastgehouden. We zijn vastbesloten om ze allemaal zo snel mogelijk naar huis te brengen: degenen die nog leven naar hun families, en degenen die niet meer leven naar een begrafenis in Israël. Dit is ons doel en we zullen met grote vastberadenheid blijven handelen om dit te bereiken.

VIDEO: Persbriefing door door IDF-woordvoerder Admiraal Daniel Hagari: vooralsnog geen wijzigingen in Home Front Command (2024)
Top Articles
Uptown Cheapskate resale shop opens, then reopens at new Belden Village location
A Girl And An Astronaut Wiki
Fernald Gun And Knife Show
Shoe Game Lit Svg
craigslist: south coast jobs, apartments, for sale, services, community, and events
J Prince Steps Over Takeoff
Sinai Web Scheduler
Nestle Paystub
Jscc Jweb
Readyset Ochsner.org
Miss America Voy Forum
6th gen chevy camaro forumCamaro ZL1 Z28 SS LT Camaro forums, news, blog, reviews, wallpapers, pricing – Camaro5.com
Guidewheel lands $9M Series A-1 for SaaS that boosts manufacturing and trims carbon emissions | TechCrunch
Morgan And Nay Funeral Home Obituaries
Mineral Wells Independent School District
Tcu Jaggaer
Craigslist Portland Oregon Motorcycles
Mission Impossible 7 Showtimes Near Marcus Parkwood Cinema
Water Trends Inferno Pool Cleaner
Catherine Christiane Cruz
Surplus property Definition: 397 Samples | Law Insider
Kirsten Hatfield Crime Junkie
Piedmont Healthstream Sign In
Hellraiser 3 Parents Guide
Dtm Urban Dictionary
How do you get noble pursuit?
Rays Salary Cap
Noaa Marine Forecast Florida By Zone
Puffin Asmr Leak
Angel del Villar Net Worth | Wife
Ancestors The Humankind Odyssey Wikia
Restaurants Near Calvary Cemetery
Rock Salt Font Free by Sideshow » Font Squirrel
Solarmovie Ma
Palmadise Rv Lot
EST to IST Converter - Time Zone Tool
Petsmart Distribution Center Jobs
Chs.mywork
拿到绿卡后一亩三分地
Hindilinks4U Bollywood Action Movies
Flags Half Staff Today Wisconsin
21 Alive Weather Team
Divinity: Original Sin II - How to Use the Conjurer Class
فیلم گارد ساحلی زیرنویس فارسی بدون سانسور تاینی موویز
Centimeters to Feet conversion: cm to ft calculator
Unblocked Games - Gun Mayhem
Dyi Urban Dictionary
Wpne Tv Schedule
Take Me To The Closest Ups
Phunextra
Appsanywhere Mst
Wayward Carbuncle Location
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5531

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.